Eric Taylor

In 2013 was Eric Taylor al eens te gast bij onze Blue Room Sessions en dat was een volle zaal met liefhebbers van de story-telling in de Texaanse traditie.

Eric Taylor, geboren en getogen in Atlanta, Georgia, momenteel wonend en werkend in Texas.
Over zijn verhuizing naar Texas zei hij ooit: ‘Toen ik in 1970 naar Texas kwam zag ik de eerste avond Lightnin’ Hopkins en de volgende avond Townes Van Zandt en wist meteen: Hier blijf ik.’ Eric Taylor wordt door velen beschouwd als één van de grootste singer-songwriters van deze tijd. Lyle Lovett, Steve Earle en Nanci Griffith laten niet na hun bewondering voor zijn composities te uiten.

Op zijn beurt is Eric een groot bewonderaar van de schrijver Jack Kerouac wat goed te horen is in b.v. het nummer: ‘Dean Moriarty’. (luister hieronder)
Eric’s songs hebben een hoge poëtische waarde. Met zijn imponerende bronzen vertelstem weet hij zijn luisteraar genadeloos mee te sleuren in de de wrede werkelijkheid van alledag. Met zijn typische loners thematiek heeft hij een goed oog voor het leven van de verschoppelingen dezer aarde. Integer verhaalt hij over de Amerikaanse droom die een nachtmerrie is geworden. Eric speelt gitaar in een unieke sobere finger pickin stijl.

Van zijn CD, ‘Live At The Red Shack’, een monument van stilistische naaktheid, ontdaan van elke halve gram bombast, zullen nummers te horen zijn, maar Eric komt zeker ook om nummers van zijn laatste album, ‘Studio 10’, te laten horen.
Eric Taylor wordt dit concert bijgestaan door Mathias Schneider op (lap steel) gitaar, zijn vaste begeleider in Europa.

MN-20171003-8677-2