Geschiedenis

The Blue Room Sessions

Het initiatief voor deze singer-songwriter-avond is van Paul Smits.

Zijn verleden: 20 jaar w2 Poppodium, voorheen w2 Concertzaal, 15 jaar Bevrijdingsfestival Brabant, 10 jaar Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch, 15 jaar Jongerenfestival Popwerk e.d.

Zijn recente verleden: 2 jaar Cultuurhuis Patronaat Heerlen

Bij al deze initiatieven was het muziekprogramma van groot belang en  probeerde hij ook singer-songwriters een podium te bieden. Dit liep vaak uit op goede concerten maar een veel te luidruchting publiek. Ook in Cafe Welvaart (waar hij mede-eigenaar van was) was het publiek vaak luider dan de artiest.

Pas toen hij directeur werd van het Cultuurhuis Patronaat in Heerlen kon hij de draad weer oppakken en programmeerde hij in het sfeervolle Theatercafe wekelijks singer-songwriter-concert-avonden.

Het resultaat was prachtig; goede omstandigheden voor artiest en publiek om een avond, in een informele sfeer, te genieten van mooie liedjes.

Eenmaal terug in Den Bosch zocht hij eenplek waar dit soort concerten ook goed tot zijn recht zouden komen en vond hij in Jan van der Putten, directeur va de Verkadefabriek, een enthousiaste medestander.

Samen met Wim Voets die tekent voor de foto’s en de video’s en Leen Guyt (DJ Leen) die de Blue Room Sessions-avonden van passende sfeermuziek voorziet, zijn we aan de gang gegaan.

The Blue Room Session-concerten vonden vanaf januari 2012 plaats in Zaal 4 (The Blue Room) van de Verkadefabriek; een prachtige zaal met riante bankstellen voor 43 bezoekers (zie onderstaande foto’s).

Ook was er een ‘eigen’ bar naast de zaal die vooraf, in de pauze en na afloop open was. Drankjes mochten worden meegenomen in de zaal!

Vanaf 3 september 2013 zijn we verhuisd, binnen de Verkadefabriek, van Zaal 4 naar de nieuw gebouwde VF Clubzaal. In deze prachtige zaal kunnen ruim 2 x zoveel bezoekers dan in Zaal 4 maar toch blijft de intieme sfeer geheel en al bewaard. Groot voordeel is dat er in de Clubzaal een grote bar staat en er dus niet voor een drankje gewacht hoeft te worden tot de pauze. Ook fijn is dat onze DJ (DJ Leen) nu ook in de zaal staat. Al met al is het nu echt een compleet avondje uit.

Zie ook foto’s hieronder.

Tijden:
20.00 uur:  VF Clubzaal en Blue Room Bar open + DJ Leen
20.30 uur:  Aanvang 1ste set
21.15 uur:  Pauze + DJ Leen
21.35 uur:  Aanvang 2de set
22.20 uur:  Einde voorstelling + DJ Leen
24.00 uur:  Sluiten VF Clubzaal + Blue Room Bar