Geschiedenis

The Blue Room Sessions

Het initiatief voor deze singer-songwriter-avond is van Paul Smits.

Zijn verleden: 20 jaar w2 Poppodium, voorheen w2 Concertzaal, 15 jaar Bevrijdingsfestival Brabant, 10 jaar Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch, 15 jaar Jongerenfestival Popwerk e.d.

Zijn recente verleden: 2 jaar Cultuurhuis Patronaat Heerlen. Bij al deze initiatieven was het muziekprogramma van groot belang en  probeerde hij ook singer-songwriters een podium te bieden. Dit liep vaak uit op goede concerten maar een veel te luidruchting publiek.

Ook in Cafe Welvaart (waarvan hij mede-eigenaar was) was het publiek vaak luider dan de artiest. Pas toen hij directeur werd van het Cultuurhuis Patronaat in Heerlen kon hij de draad weer oppakken en programmeerde hij in het sfeervolle Theatercafé wekelijks singer-songwriter-concert-avonden. Het resultaat was prachtig; goede omstandigheden voor artiest en publiek om een avond, in een informele sfeer, te genieten van mooie liedjes.

Eenmaal terug in Den Bosch zocht hij een plek waar dit soort concerten ook goed tot zijn recht zouden komen en vond hij in Jan van der Putten, directeur van de Verkadefabriek, een enthousiaste medestander. Samen met Wim Voets die tekende voor de foto’s en de video’s en Leen Guyt (DJ Leen) die de Blue Room Sessions-avonden van passende sfeermuziek voorzag, zijn ze toen aan de gang gegaan.

The Blue Room Session-concerten vonden vanaf januari 2012 plaats in Zaal 4 (The Blue Room) van de Verkadefabriek; een prachtige zaal met riante bankstellen voor 43 bezoekers (zie onderstaande foto). Ook was er een ‘eigen’ bar naast de zaal die vooraf, in de pauze en na afloop open was. Drankjes mochten worden meegenomen in de zaal!

Vanaf 3 september 2013 werd Zaal 4 verruild voor de Clubzaal. Deze prachtige zaal bood ruimte aan ruim 2 keer zoveel bezoekers, zonder dat daarbij afbreuk werd gedaan aan de intieme sfeer van de concerten. Groot voordeel was dat de bar en de DJ zich nu in dezelfde zaal bevonden. Dit alles stond garant voor een compleet avondje uit.

Op 8 augustus 2017 overleed Paul aan de gevolgen van zijn ziekte. Pauls  wens was de voortzetting van “zijn” Blue Room Sessions. Kort voor zijn dood had hij de taken persoonlijk overgedragen. De organisatie- en programmeertaken werden overgenomen door Ad van der Laan. Hij was de laatste twee jaar al aan de zijlijn actief geweest voor de Blue Room Sessions en heeft ook programmeer-ervaring bij Roots in Heusden. Ad is vanaf de 100e Blue Room Sessions op 5 september 2017, samen met een enthousiast team in de ‘geest‘ van Paul aan de slag gegaan.

Team:

Ad van der Laan- organisator en programmeur.
Monique Nuijten – Fotografie, website en videoproducties.
Wies van Luijtelaar – PR- & communicatie en fotografie.
Arnold Ligtvoet – Beheer website, ICT-zaken en videoproducties.
Wim Gouda – DJ

Tijden:

20.00 uur: VF Clubzaal en Blue Room Bar open + DJ Wim
20.30 uur: Aanvang 1e set
21.15 uur: Pauze + DJ Wim
21.35 uur: Aanvang 2e set
22.20 uur: Einde voorstelling + DJ Wim
24.00 uur: Sluiten VF Clubzaal + Blue Room Bar

Zie ook foto’s hieronder.