Luisterpodia.nl : samen werken tegen de kletscultuur

Een samenwerking van kleinere podia ‘die er toe doen’ en ‘waar luisteren normaal is’. Dat is Luisterpodia, een nieuw initatief van veertien kleinere Nederlandse podia. Eerste wapenfeit is de portal www.luisterpodia.nl en een Facebook-pagina.

Het initiatief gaat zich richten op liefhebbers van luistermuziek. Doel is onder meer dat de podia meer gaan samenwerken. De deelnemers zijn vooral kleinschaliger initiatieven, die vaak uit liefhebberij concerten opzetten van singer-songwrtiters en andere artiesen die in het zalencircuit niet aan de bak komen. De verbintenis van de podia zit in de ‘gedeelde liefde voor kwaliteitsmuziek in een intieme setting’. De ondertitel ‘Waar luisteren normaal is’ slaat ook op de ‘groeiende kletscultuur tijdens (pop)concerten’. De deelnemende podia storen zich aan deze ‘Dutch disease’ en willen met ‘Luisterpodia’ een statement maken.

Luisterpodia
Veertien podia doen mee:
De veertien participerende podia: Muziekpodium Bakkeveen in Bakkeveen, De Amer in Amen, Peticantus in Hoorn, Roots aan de Zaan in Zaandam, Acoustic Alley in Den Haag, Parelsessies in Utrecht, In the Woods in Lage Vuursche, Het Heerenlogement in Beusichem, Live Stage Marnix in Ede, Ramble on Tuesday in Nijmegen, Crossroads in Bergen op Zoom, Blue Room Sessions in Den Bosch, Roepaen in Ottersum en Cambrinus in Horst.